Πινέλα Μακιγιάζ Real Techniques by Samantha Chapman (Review)

Xαίρομαι πολύ που επιτέλους έφτασε η στιγμή να μιλήσουμε για τα πινέλα μακιγιάζ της Real Techniques by Samantha Chapman.

Η Samantha Chapman είναι μία makeup artist που μαζί με την αδερφή της Nic Chapman διατηρούν ένα πολύ επιτυχημένο beauty κανάλι στο youtube με το όνομα pixiwoo.

Τους ανατέθηκε λοιπόν να σχεδιάσουν πινέλα μακιγιάζ και από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν βούιξε ο beauty κόσμος. Ας τα δούμε και μαζί λοιπόν.

Πινέλα Μακιγιάζ Real Techniques by Samantha Chapman

Τα πινέλα της Real Techniques τα συναντάμε σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς.

Τα χρυσά είναι σχεδιασμένα για να τοποθετούμε τη βάση του μακιγιάζ μας. Primers, Foundations, Concealers πούδρες κτλ. Τα μοβ είναι για τα μάτια και τα φρύδια και τα ροζ είναι για το τελείωμα του μακιγιάζ (contouring, ρουζ, highlighter κτλ). Αυτό όμως δεν είναι δεσμευτικό καθώς το που και πως χρησιμοποιεί η καθεμία από εμάς τα πινέλα της είναι εντελώς υποκειμενικό.

Πινέλα Μακιγιάζ Real Techniques by Samantha Chapman (Review)

Ας τα δούμε ένα ένα.

Buffing Brush

Το πινέλο αυτό είναι πυκνό με μαλακές τριχούλες. Είναι ένα από τα τέσσερα πινέλα του Base Core set και δε μπορείτε να το αγοράσετε μεμονωμένα.

Όπως τα περισσότερα πινέλα της Real Techniques, έτσι κι αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Η επίσημη περιγραφή του το χαρακτηρίζει ως πινέλο για υγρά foundations και για πούδρα.
buffing brush real techniques

Όντως αν τοποθετήσετε υγρό foundation σε διάφορα σημεία του προσώπου σας και το ταμπονάρετε με το πινέλο αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και πετυχαίνετε πλήρη κάλυψη χωρίς «γραμμές» από makeup. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε και πούδρα και ρουζ αλλά και να κάνετε τα κοψίματά σας αν πιέσετε λίγο τις τριχούλες του.

real techniques (11)

Επομένως το buffing brush είναι ένα πινέλο για όλες τις δουλειές και σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί δεόντως από οποιαδήποτε κοπέλα το αγοράσει.

Contour Brush

Το επόμενο πινέλο από το Base Core set είναι το Contour Brush. Πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους κυκλικό πινέλο με μακριές μαλακές τριχούλες αρκετά πυκνές.

Περιγράφεται ως ιδανικό πινέλο για τοποθέτηση του highlighter ψηλά στα ζυγωματικά και για λεπτομερές contouring.

Contour Brush real techniques

Προσωπικά το θεωρώ λίγο «παχύ» για τοποθέτηση highlighter και δεν είναι η πρώτη μου επιλογή για τα κοψίματα. Όχι γιατί δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Ίσα ίσα που με την κορυφή που έχει, μπορείς να τοποθετήσεις με λεπτομέρεια την πούδρα σκίασης ακριβώς στο σημείο που επιθυμείς. Απλά εγώ προτιμώ πινέλα πιο πλακουτσωτά για να μου σχηματίζουν μόνα τους τη γραμμή. (βλέπε παρακάτω το sculpting brush).

real techniques (5)

Επομένως, η χρήση που κάνω εγώ σε αυτό το πινέλο είναι να τοποθετώ την πούδρα κάτω από τα μάτια μου για να σετάρω το concealer.

Pointed Foundation Brush

Το τρίτο πινέλο του Base Core set είναι το pointed foundation brush. Πρόκειται για ένα πολύ στενό πινέλο με τρίχες που δεν είναι πολύ εύκαμπτες. Προορίζεται γiα το άπλωμα υγρού foundation

Pointed Foundation Brush real techniques

Το πινέλο αυτό δε συμπεριλαμβάνεται στα αγαπημένα μου. Δε βολεύει για να απλώσεις foundation σε όλο το πρόσωπο γιατί είναι μικρό και θα σου πάρει πολύ ώρα. Αλλά και να έχεις την υπομονή να το κάνεις θα σου αφήσει στο πρόσωπο γραμμές. Το έχω χρησιμοποιήσει λίγο για concealer αλλά δεν το θεωρώ must have για μία συλλογή.

real techniques (7)

Detailer Brush

Το Detailer Brush είναι το τελευταίο πινέλο του Base Core set και το μικρότερο με διαφορά. Έχει σχετικά άκαμπτες τριχούλες και προτείνεται για χρήση σε λεπτομέρειες όπως για να καλύψουμε κάποιο σπυράκι ή να βάλουμε κραγιόν με ακρίβεια.

Detailer Brush real techniques

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου γιατί για κάλυψη κάποιας ατέλειας προτιμώ ένα πιο πυκνό πινέλο που θα μου επιτρέπει να ταμπονάρω το προϊόν και όχι να το τρίβω πάνω στο σημείο. Επιπλέον για τα χείλη είναι λίγο μεγάλο και οι τρίχες του είναι παραπάνω μακριές από όσο χρειαζόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ακριβείς κινήσεις.

real techniques (13)

Expert Face Brush

Το Expert Face Brush πωλείται μεμονωμένα και γι’ αυτό έχει ίσια βάση και μπορεί να στέκεται όρθιο στηριζόμενο σε αυτή. Είναι πολύ πυκνό και απαλό και προορίζεται για χρήση με υγρά και κρεμώδη προϊόντα.
Expert Face Brush real techniques

Το πινέλο αυτό το χρησιμοποιούσα αρκετά για να απλώνω το υγρό foundation μέχρι που συειδητοποίησα ότι το buffing brush του core set που σας έδειξα παραπάνω είναι πιο εύκολο και γρήγορο στη χρήση και δίνει περισσότερη κάλυψη λόγω των buffing κινήσεων που μπορούμε να κάνουμε.

Παρόλα αυτά είναι πολύ απαλό και δίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για contouring και για πούδρα κάτω από τα μάτια.

real techniques (3)

Powder Brush

Το τελευταίο χρυσό πινέλο για το οποίο θα μιλήσουμε είναι το τεράστιο powder brush των real techniques. Πρόκειται για ένα φουντωτό, πυκνό, πολύ μαλακό πινέλο με πολλές τρίχες.

powner brush real techniques

Παρότι προορίζεται για πούδρα δεν το χρησιμοποιώ πολύ συχνά για αυτό το σκοπό. Εγώ το powder brush αγαπώ να το χρησιμοποιώ για την τελική πινελιά στο βάψιμό μου. Το σβήσιμο και το φινίρισμα.

Αφού έχω τελειώσει με το μακιγιάζ μου το περνάω από όλο μου το πρόσωπο και παίρνω την περιττή ποσότητα πούδρας, σβήνω τυχόν αυστηρές γραμμές που έχουν μείνει και ενοποιώ όλα τα προϊόντα προσώπου μεταξύ τους. Κάνει υπέροχη δουλειά και είναι τόσο μαλακό που νιώθεις απλά ένα χάδι στο πρόσωπό σου.
real techniques (9)

Blush Brush

Το Blush Brush της Real Techniques είναι ένα πυκνό μεγάλο πινέλο με πολύ μακριές τρίχες σε σχήμα αυγού. Είναι τόσο μαλακό που είναι απόλαυση να το χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου.

Blush Brush της Real Techniques

Είναι ιδανικό για τοποθέτηση του ρουζ αλλά και του μπρόνζερ χρησιμοποιώντας την κορυφή του. Δίνει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα και σβήνει όμορφα τα προϊόντα.

Επιπλέον, λόγω του μεγέθους του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απλώσει την πούδρα σε όλο το πρόσωπο. Πολύ αγαπημένο πινέλο με πολύ μοναδικό σχεδιασμό.

Blush Brush της Real Techniques

Sculpting Brush

Το πινέλο αυτό αποτελεί πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της Real Techniques και προορίζεται για τις σκιάσεις του προσώπου. Έχει πλακουτσωτό σχήμα με πλάγιο κόψιμο και είναι πάρα πολύ πυκνό και μαλακό.

sculpting brush real techniques

Παρότι προορίζεται για contouring είναι αρκετά παχύ και συνηθίζω να το πιέζω επιπλέον με τα δάχτυλά μου όταν το χρησιμοποιώ για να πετυχαίνω πιο λεπτομερείς σκιάσεις. Παρόλα αυτά σβήνει υπέροχα τα προϊόντα και δίνει πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

sculpting brush real techniques

Setting Brush

Το τελευταίο ροζ πινέλο που θα δούμε είναι το Setting Brush. Προορίζεται για τοποθέτηση πούδρας σε συγκεκριμένα σημεία και για highlighter. Και όντως με αυτούς τους δύο τρόπους το χρησιμοποιώ.

real techniques (34)

Είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή για την τοποθέτηση του highlighter και όταν είναι καθαρό από λάμψεις τοποθετώ και πούδρα κάτω από τα μάτια μου. Δε θεωρώ ότι είναι ένα πινέλο απαραίτητο, αλλά αν το έχεις το χρησιμοποιείς.

real techniques (35)

Base shadow brush

Ξεκινώντας με τα πινέλα των ματιών θα δούμε πρώτα τα πρώτα πινέλα που υπάρχουν στο Eyes Starter Kit set. To Base shadow brush είναι μία μικρογραφία του setting brush που είδαμε παραπάνω. Έχει μακριές τριχούλες που καταλήγουν σε στενή κορυφή.

real techniques Base shadow brush

Το πινέλο αυτό είναι πολύ βολικό για τοποθέτηση σκιάς στο βλέφαρο. Κάνει τη διαδικασία πολύ εύκολη. Επιπλέον με την άκρη του μπορούμε εύκολα να τοποθετήσουμε και να σβήσουμε τη σκιά στην κόγχη μας.

real techniques (24)

Deluxe Crease Brush

Το επόμενο πινέλο του Eyes Starter Kit set της Real Techniques είναι το Deluxe Crease Brush. Πρόκειται για ένα πολύ πυκνό φουντωτό πινελάκι με πολύ απαλές τριχούλες.

Deluxe crease brush real techniques

Είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου πινέλα για να βάζω σκιά στην κόγχη μου και να τη σβήνω. Επιπλέον με το πινέλο αυτό τοποθετώ σκιά κάτω από το φρύδι, κάνω contouring στη μύτη και τοποθετώ το concealer μου! Είναι πολυεργαλείο! Το αγαπώ! Μακάρι να το πουλούσαν μεμονωμένο.

real techniques (22)

Accent Brush

Το επόμενο πινέλο του Eyes Starter Kit set είναι το accent brush. Είναι ένα πάρα πολύ μικρό πινελάκι με πολύ κοντές μη εύκαμπτες τριχούλες. Προορίζεται για πολύ μικρές λεπτομέρειες του μακιγιάζ μας.

Accent Brush real techniques

Το πινελάκι αυτό το χρησιμοποιώ για τοποθέτηση σκιάς στις κάτω βλεφαρίδες ή σύρριζα στις πάνω βλεφαρίδες σαν eyeliner. Δίνει πολύ μεγάλη ακρίβεια στις κινήσεις μας για αποφυγή λαθών.

Accent Brush real techniques

Brow Brush

Ένα ακόμα πινέλο του Eyes Starter Kit set είναι το πινέλο για τα φρύδια. Έχει μαλακές τριχούλες όχι πολύ εύκαμπτες και πλάγια κομμένες.

Brow Brush real techniques

Είναι αρκετά βολικό στο σχηματισμό και το γέμισμα των φρυδιών με σκιά αν τα φρύδια σας δεν είναι πολύ λεπτά. Διαφορετικά χρειάζεστε λίγο πιο μικρό και λεπτό πινελάκι για να μη βγαίνετε έξω από το σχήμα σας.

real techniques (29)

Fine Liner Brush

Το Fine Liner Brush είναι το πινέλο για eyliner του Eyes Starter Kit set. Έχει λίγες και μακριές τριχούλες όχι πολύ εύκαμπτες.

real techniques (18)

Το πινελάκι αυτό δε μου δίνει την ακρίβεια που χρειάζομαι όταν θέλω να σχηματίσω τη γραμμή του eyeliner. Οι τριχούλες του είναι λίγο ανοιχτές, και κάποιες προεξέχουν επιπλέον, με αποτέλεσμα να μη μπορώ να δημιουργήσω εύκολα μία λεπτή ομοιόμορφη γραμμή.

real techniques (19)

Silicone Liner Brush

Το Silicone Liner Brush είναι ένα πινέλο για eyeliner που πωλείται μεμονωμένα.Έχει σιλικονένια μυτερή μυτούλα που λυγίζει ελαφρώς.

Silicone Liner Brush real techniques

Το πινελάκι αυτό δίνει πολύ μεγάλη ακρίβεια στην εφαρμογή του eyeliner και είναι αρκετά απλή η δημιουργία λεπτής γραμμής και γωνίας.

Δε συγκρατεί μεγάλη ποσότητα προϊόντος και πρέπει να το βουτάτε στο eyeliner αρκετές φορές μέχρι να τελειοποιήσετε και τα δύο μάτια αλλά το αποτέλεσμα σας δικαιώνει. Πολύ καλό και πρωτοπόρο πινέλο.

Silicone Liner Brush

Shading Brush

Το shading brush είναι ένα πινέλο για τοποθέτηση σκιάς με μικρές απαλές τριχούλες και πωλείται μεμονωμένα.
Shading Brush real techniques

Συγκεντρώνει αρκετό προϊόν όταν τοποθετηθεί πάνω σε μία σκιά αλλά είναι πολύ μικρό και θα σας βολέψει μόνο αν έχετε μικρό κινητό βλέφαρο. Διαφορετικά μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για τοποθέτηση σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού ή για τοποθέτηση concealer σε λεπτομέρειες.
Shading Brush real techniques

Lash – Brow Groomer

Το τελευταίο πινελάκι για το οποίο θα μιλήσουμε είναι το Lash – Brow Groomer. Πρόκειται για ένα διπλό πινελάκι. Στη μία μεριά έχει χτενάκι για τα φρύδια με σκληρές τρίχες και στην άλλη μεριά έχει μεταλλικό χτενάκι για τις βλεφαρίδες.

Lash - Brow Groomer real techniques

Η μία πλευρά χτενίζει τα φρύδια μου πριν τα γεμίσω και αφαιρεί την περιττή ποσότητα προϊόντος μετά που θα τελειώσω.

Η άλλη πλευρά είναι αρκετά χρήσιμη με mascaras που αφήνουν κόμπους στις βλεφαρίδες μου και θέλω να τους ξεφορτωθώ. Προϊόν 2 σε 1.

Lash - Brow Groomer real techniques

Συγκεντρωτικά θεωρώ ότι ανάμεσα στην γκάμα των πινέλων της Real Techniques κρύβονται κάποια διαμαντάκια. Οι τιμές τους είναι πολύ καλές για την ποιότητα που προσφέρουν και στολίζουν πολύ όμορφα το μπουντουάρ μας!

Που μπορούμε να βρούμε τα πινέλα Real Techniques;

Σε ασυναγώνιστες τιμές τα βρίσκουμε στο αμερικάνικο iHerb. Υπάρχουν όμως και σε online ελληνικά καταστήματα όπως το cherrybox.gr, το femme-fatale.gr, το aroma4u.gr, το makeuphouse.gr και το beautytestbox.gr.

Live beautifully...
Odette
Kisses...
dette