25 Ιδέες για Advent Calendar για τα Χριστούγεννα. Φτιάξτο μόνος σου. DIY

Oταν αναφερόμαστε σε advent calendar μιλάμε για ένα αριθμημένο ημερολόγιο από την πρώτη Δεκεμβρίου έως και την ημέρα των Χριστουγέννων όπου κάθε μέρα κρύβει από πίσω της ένα δωράκι.

Kάθε μέρα ανοίγουμε και το αντίστοιχο δώρο (αντιστεκόμενοι στην έμφυτη επιθυμίας μας τα ανοίξουμε όλα!).

Το θέμα του εκάστοτε advent calendar ποικίλει και πολλές εταιρείες, κυριώς beauty, δημιουργούν κάθε χρόνο εντυπωσιακά advents calendar που στις πόρτες τους κρύβουν προϊόντα επιλεγμένα από την γκάμα τους.

Μήπως όμως μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς το δικό μας;

Τι πιο όμορφο δώρο για το παιδί μας, το φίλο μας, τη φίλη μας από ένα advent calendar γεμάτo με 25 δωράκια που έχουμε διαλέξει προσωπικά για εκείνον.

Από καραμέλες, σοκολατάκια μέχρι κάτι πιο ακριβό κι εκλεπτισμένο στις τελευταίες ημερομηνίες ώστε να κορυφώνεται και η αγωνία.

Φτιάξτε το δικό σας advent calendar και χαρίστε 25 μέρες χαράς στα αγαπημένα σας απρόσωπα.

Ας δούμε μαζί μερικά DIY (φτιάξτο μόνος σου) advent calendars.

1 Advent Calendar σε βάζο: Γεμίζετε ένα βάζο με αριθμημένα χαρτάκια ένα για κάθε μέρα. Το κάθε χαρτάκι περιέχει ένα όμορφο μήνυμα, μία ιδέα για μία καλή πράξη, ή παραπέμπει σε σημείο του σπιτιού που κρύβεται ένα δωράκι.

2 DIY Advent Calendar από τα χαρτόνια του ρολού τουαλέτας : Κρεμαστό advent calendar με αυτήν την προτότυπη ιδέα. Κρύψε σε κάθε μέρα ένα μικρό δωράκι.

3 Adevnt Calendar σε χάρτινα diy σακουλάκια. Διπλώνεις πολύχρωμα χαρτάκια, βάζεις μέσα τα δωράκια, τα κλείνεις με πολύχρωμο ζελοτέιπ, τα αριθμείς, βάζεις κι ένα διακοσμητικό μανταλάκι (αν διαθέτεις) και τα τοποθετείς όλα μαζί σε ένα καλαθάκι. Done!

4 Adevnt Calendar σε μαυροπίνακα. Κόλλησε στις άκρες κρεμαστά μικρά μανταλάκια (συνήθως πωλούνται για να πιάνεις φωτογραφίες) και πιάσε σε κάθε ένα από αυτά ένα μικρό τσαντάκι στο οποίο θα έχεις ήδη βάλει μία μικρή έκλπηξη.

5Άντβεντ κάλενταρ σε κάδρο με 25  μικρά κολλημένα αριθμημένα φακελάκια. Πολύ όμορφο. Διακοσμεί οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

6 Advent Calendar με σπιρτόκουτα #1. Κόλλησε τα σπιρτόκουτα σε τριάδες, αρίθμησέ τα, κόλλησε από έξω ένα χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος και γέμισε την όμορφη δημιουργία σου με εκπλήξεις!

7 Advent Calendar με σπιρτόκουτα #2. Πρωτότυπη ιδέα πολύ cute. Κόλλησε τα σπιρτόκουτα μεταξύ τους ξεκινώντας με 9 στη βάση μειώνοντάς τα κατά 2 όσο ανεβαίνεις. Στο τέλος ντύσε το από έξω με χαρτί περιτυλίγματος και στόλισέ το!

8 Adevnt Calendar της τεμπέλας ή “Απλά κρέμασε τα δώρα σου!”. Το πιο εύκολο diy με διαφορά! Κρεμάς σε ένα διακοσμητικό κορμό ή οπουδήποτε σε βολεύει τα δωράκια απλά αριθμώντας τις τσάντες τους. Τέλειο!

9 Advent Calendar σε παπουτσοθήκη! Πόσο πρωτότυπη ιδέα, άκρως οικονομική και κυρίως βολική καθώς είναι ήδη κρεμαστή και διαθέτει τις θηκούλες. Αρκεί να βρείτε μία παπουτσοθήκη με τον σωστό αριθμό θέσεων, τις αριθμείτε και απλά τις γεμίζετε!

10 Άντβεντ Κάλενταρ σε πουγκάκια. Το απολύτως προσαρμόσιμο στο χώρο σας DIY advent calendar καθώς δημιουργείτε οριζόντια τμήματα όπου θα κρεμαστούν τα πουγκάκια ή βρίσκετε κάποιο ήδη έτοιμο σημείο που έχετε στο σπίτι, τα αριθμείτε και τα κρεμάτε. Τόσο απλό.

11 Advent Calendar με κρεμαστές γλάστρες. Όμορφο και δημιουργικό και ικανοποιεί τους περίεργους καθώς δεν κρύβει το περιεχόμενό του!

12 Advent Calendar σε κουτάκια. Φτιάξε όμορφα κουτάκια, αρίθμησέ τα και τοποθέτησέ τα διάσπαρτα στο σπίτι (μπορείτε να τοποθετήσετε και φωτεινά λαμπιόνια). Πριν τη χαρά της ανακάλυψης προσθέτεις και την ανυπομονησία της αναζήτησης. Έξυπνο.

13 Advent Calendar με κουβαδάκια. Αρίθμησέ τα, κρέμασέ τα σε ένα σκοινί ή σε μία κορδέλα σε άνισα μήκη και γέμισέ τα με καλούδια!

14 Advent Calendar με μεταλλικά κουτιά: Αρίθμησέ τα, γέμισέ τα και φτιάξε έναν πύργο. Tip για extra chalenge και διασκέδαση: Τοποθέτησέ τα έτσι ώστε να αφαιρούνται από διάφορα σημεία με προσοχή και προσπάθεια να μην πέσει ο πύργος (Jenga alert!).

15 Advent Calendar με χάρτινα ποτηράκια: Πάρτε χρωματιστά ποτηράκια, τρυπήστε τα και περάστε ένα σχοινάκι. Κολλήστε στον τοίχο τις άκρες από τα σχοινάκια, βάλτε την έκπληξη σε κάθε ποτηράκι και καλύψτε το με χαρτί και λαστιχάκι ή με καπάκια που πωλούνται μαζί με τα ποτηράκια. Et voilà!

Ποια είναι η ιστορία των Advent Calendars;

Η αρχή του Advent Calendar χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα όταν Γερμανοί Προτεστάντες έκαναν σημάδια με κιμωλία στις πόρτες τους ή άναβαν κεριά για να μετρήσουν τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τα πρώτα εκτυπωμένα άντβεντ κάλενταρς παρήχθηκαν από τον Gerhard Lang στα 1900s.

Advent είναι η λατινική λέξη που σημαίνει “έλευση”. Ουσιαστικά είναι ο χρόνος προετοιμασιών και αναμονής για τη γέννηση του Ιησού. Επίσημα το Advent ξεκινάει τέσσερις Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα.

Εσείς τι advent calendar θα φτιάξετε φετος;

Live beautifully...
Odette
Kisses...
dette