Μάσκες με άργιλο - οφέλη και τρόπος χρήσης (dalon, apivita κα)

Μάσκες με άργιλο – οφέλη και τρόπος χρήσης (dalon, apivita κα)

Sήμερα θα σας μιλήσω για τις μάσκες με άργιλο. Ο άργιλος γενικά ενδείκνυται για χρήση σε λιπαρές επιδερμίδες καθώς απορροφά τη λιπαρότητα. Επίσης λόγω των αντιβακτηριδιακών του ιδιοτήτων βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής. Όχι πολύ άμεσα αλλά σταδιακά. Ωστόσο δεν πρέπει να κάνουμε μάσκες αργίλου πάρα πολύ συχνά γιατί μπορεί να παρατηρήσουμε σημάδια ξηρότητας ή ερεθισμού στην επιδερμίδα μας.

Ιδανικά αν έχετε λιπαρή ή/και ακνεϊκή και ανθεκτική επιδερμίδα χρησιμοποιείτε τη μάσκα με άργιλο 1-2 φορές την εβδομάδα. Διαφορετικά εφαρμόστε τη πιο περιστασιακά. Λίγη λιπαρότητα είναι απαραίτητη για την επιδερμίδα μας.

Εγώ δεν έχω πολύ λιπαρή επιδερμίδα και το δέρμα μου είναι αρκετά ευαίσθητο. Επομένως μία φορά στις 15 μέρες μου αρκεί. Τις μάσκες με άργιλο τις αναζητώ όταν θέλω να νιώσω το δέρμα μου βαθιά καθαρό. Επίσης όταν εμφανίσω σπυράκια λόγω των δύσκολων ημερών. Γενικά αγαπώ πολύ τη ματ όψη και την αίσθηση καθαριότητας μετά την εφαρμογή μιας μάσκας αργίλου.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες έχω αυτή την περίοδο στο συρτάρι μου.

Dalon Πράσινη άργιλος Γαλλίας (για κανονική επιδερμίδα)

Dalon Πράσινη άργιλος Γαλλίας (για κανονική επιδερμίδα)
Dalon Πράσινη άργιλος Γαλλίας (για κανονική επιδερμίδα)Η μάσκα αυτή είναι και για το πρόσωπο και για το σώμα. Είναι σε μορφή σκόνης και πρέπει να την ετοιμάσουμε εμείς. Βάζουμε δύο μεζούρες αργίλου και μία μεζούρα νερού και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν πάστα. Την απλώνουμε με πάχος περίπου ένας εκατοστό και την αφήνουμε 20 λεπτά. Μετά την ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Dalon Πράσινη άργιλος Γαλλίας (για κανονική επιδερμίδα) Dalon Πράσινη άργιλος Γαλλίας (για κανονική επιδερμίδα)

Από όλες τις μάσκες αργίλου που έχω χρησιμοποιήσει αυτή για μένα είναι η πιο αποτελεσματική. Την ώρα που την έχω στο πρόσωπό μου μυρίζει λίγο σα χώμα και είναι λίγο άβολο γιατί «τραβάει» πολύ. Αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Απομακρύνει κάθε ίχνος λιπαρότητας και νιώθω το δέρμα μου απαλό και πεντακάθαρο. Είναι η αγαπημένη μου μάσκα αργίλου. Βγαίνει και σε λευκή και σε κόκκινη για άλλου είδους επιδερμίδες και τη βρίσκουμε στα Hondos center.

Apivita face mask with green clay (μάσκα για βαθύ καθαρισμό με πράσινη άργιλο)

Apivita face mask with green clay (μάσκα για βαθύ καθαρισμό με πράσινη άργιλο)Αυτή η μάσκα της apivita είναι η πρώτη μάσκα αργίλου που χρησιμοποίησα ποτέ. Την έπαιρνα από παλιά σε φακελάκια από το φαρμακείο μαζί με τη μάσκα με το αγγούρι όποτε ήθελα να κάνω μία καλή περιποίηση του προσώπου μου. Απλώνουμε ένα πλούσιο στρώμα μάσκας και την αφήνουμε για 10 λεπτά.

Apivita face mask with green clay (μάσκα για βαθύ καθαρισμό με πράσινη άργιλο) Apivita face mask with green clay (μάσκα για βαθύ καθαρισμό με πράσινη άργιλο)

Είναι πολύ αποτελεσματική και γενικά πολύ αγαπημένη. Απλά νιώθω ότι της dalon είναι ακόμα πιο δραστική. Αλλά αυτή της apivita δε χρειάζεται να την αναμείξω εγώ, χρειάζεται τα μισά λεπτά για να δράσει και τη βρίσκω και σε όλα τα φαρμακεία. Οπότε σίγουρα θα είναι πάντα μία από τις αγαπημένες μου.

Apivita face mask with pink clay (μάσκα για απαλό καθαρισμό με ροζ άργιλο)

Apivita face mask with pink clay (μάσκα για απαλό καθαρισμό με ροζ άργιλο)Για να πω την αλήθεια αυτή τη μάσκα την αγόρασα επειδή έλεγε ότι είναι ροζ! Όντως το χρωματάκι της είναι ένα μπεζορόζ. Απλώνουμε ένα πλούσιο ομοιόμορφο στρώμα μάσκας και την αφήνουμε για 10 λεπτά. Apivita face mask with pink clay (μάσκα για απαλό καθαρισμό με ροζ άργιλο) Apivita face mask with pink clay (μάσκα για απαλό καθαρισμό με ροζ άργιλο)Η δράση της είναι αυτή που λέει. Απαλός καθαρισμός. Δε νιώθω το ίδιο τράβηγμα όπως με τις παραπάνω μάσκες πράσινου αργίλου και όταν την ξεβγάζω δεν είμαι εντελώς στεγνή στην επιδερμίδα. Λέει ότι είναι ιδανική για κανονικές, ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες και συμφωνώ απόλυτα. Αποτελεί την απόλυτα σωστή επιλογή για ξηρές και ευαίσθητες που θέλουν μία μάσκα καθαρισμού. Είναι ήπια και φιλική με το δέρμα και προκαλεί ελάχιστο προς καθόλου ερεθισμό στην ευαίσθητη επιδερμίδα μου. Σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή.

Oriflame pure nature purifying clay mask

Oriflame pure nature purifying clay maskΗ εκδοχή της μάσκας αργίλου από την oriflame. Είναι λευκή και λίγο πιο αραιή από τις παραπάνω. Είναι η μόνη που δεν «πετρώνει» εντελώς πάνω στο δέρμα. Έχει οργανικά εκχυλίσματα κολλιτσίδας και είναι για κανονικές προς λιπαρές επιδερμίδες. Την απλώνουμε σε καθαρή επιδερμίδα και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
Oriflame pure nature purifying clay mask Oriflame pure nature purifying clay mask

Έχει μία πολύ ευχάριστη μυρωδιά που την εκτιμώ σε μάσκα αργίλου και έχει ήπια αλλά αξιοπρεπή δράση. Τη χρησιμοποιώ ευχάριστα αλλά δε θα την ξαναπροτιμήσω γιατί έχει πολλά parabens.

Αυτά από μένα.

Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας μάσκα αργίλου;

Live beautifully...
Odette
Kisses...
dette