iHerb όλα όσα πρέπει να ξέρουμε, tips, συμβουλές αγορών

iHerb – όλα όσα πρέπει να ξέρουμε (tips, rewards και άλλα)

Sήμερα θα σας μιλήσω για το top αγαπημένο μου αμερικάνικο ηλεκτρονικό κατάστημα. Το iherb. Τι είναι το iherb; Το iHerb είναι ένα κατάστημα που έχει προϊόντα περιποίησης, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής, βότανα, λάδια, τρόφιμα και πολλά πολλά άλλα σε πολύ καλές τιμές και με συχνές εκπτώσεις.

cats1

Οι τιμές του είναι πάρα πολύ καλές και κάθε εβδομάδα (κάθε Τετάρτη συγκεκριμένα) επιλέγει κάποιες από τις εταιρίες που διαθέτει και βάζει σε αυτές έκπτωση 20% για μία εβδομάδα. Εκτός από αυτό έχει μία ειδική κατηγορία στο μενού, τα Trials, με προϊόντα για δοκιμή σε εξευτελιστικές τιμές(για ένα τεμάχιο) που συνεχώς ανανεώνονται. Επιπλέον για αγορές πάνω από 60(και κάποιες φορές 40) δολάρια μπαίνουν αυτόματα εκπτώσεις 5%. Στη beauty κοινότητα έγινε γνωστό γιατί έχει την πιο χαμηλή τιμή που μπορεί κανείς να βρει τα πινέλα Real Techniques και έχει και πολύ καλές φυσικές gluten και paraben-free μάρκες περιποίησης όπως hugo naturals και desert essence. Επίσης έχει τα καλλυντικά e.l.f. πολύ πιο οικονομικά από το ευρωπαϊκό επίσημο site τους.

Ναι αλλά με το τελωνείο τι γίνεται; Εγώ ψωνίζω αρκετά συχνά από το iherb. Παρόλα αυτά δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με το τελωνείο και θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει λόγω του περιορισμού που σου θέτει το ίδιο το site για αγορές μέχρι 1,81 κιλά και 80 δολάρια. Επομένως νιώθω αρκετά ήσυχη σε κάθε μου παραγγελία.

Πόσο είναι τα μεταφορικά; Από το Δεκέμβριο του 2014 τo iHerb δεν έχει πλέον standard μεταφορικά αλλά εξαρτώνται από το βάρος και τον όγκο της παραγγελίας. Δεν είναι όμως παράλογο το ποσό αφού με πλήρες καλάθι κυμαίνονται συνήθως περίπου στα 7-8 ευρώ. Πολλές φορές όμως ισχύουν και επιπλέον εκπτώσεις.

Τι άλλο πρέπει να ξέρω; Εκτός από τις ασυναγώνιστες τιμές του και τα ελάχιστα μεταφορικά του έχει και το σύστημα των rewards. Τι είναι αυτό; Μόλις κάνετε την πρώτη σας παραγγελία το iherb σας στέλνει ένα προσωπικό κωδικό που μπορείτε να τον δώσετε σε όποιο γνωστό σας θέλει να παραγγείλει. Αυτός θα έχει έκπτωση 5 δολάρια για αγορές κάτω από 40 δολάρια και 10 δολάρια(!) για αγορές πάνω από 40 δολάρια κι εσείς παίρνετε ένα ποσό πίστωση(rewards) για επόμενή σας παραγγελία. Και όσο πιο πολύ ψωνίζουν με τον κωδικό σας τόσο πιο πολύ κερδίζετε. Επιπλέον, αν προωθήσετε ένα προϊόν και το αγοράσουν οι φίλοι σας κερδίζετε πάλι ένα ποσοστό της τιμής του.

Πως γίνεται αυτό; Βρίσκετε το προϊόν στο site του iherb και αντιγράφετε το link του από τη γραμμή διεύθυνσης. Μετά πηγαίνετε εδώ: https://rewards.iherb.com/share-a-link, κάνετε είσοδο με τα στοιχεία σας και κάνετε επικόλληση το link εκεί που λέει iHerb URL. Έπειτα πατώντας create link σας δημιουργεί ένα νέo link που περιέχει και τον κωδικό σας και αν διαδόσετε και το πατήσει κάποιος και ψωνίσει το αντίστοιχο προϊόν θα σας δώθεί ένα ποσοστό του κόστους του. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://rewards.iherb.com/how-it-works

Θέλετε εκπτώσεις;

Θέλω κι εγώ εκπτώσεις! Μπορείτε λοιπόν για την πρώτη σας παραγγελία να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό μου QCD570 ή να πατήσετε αμέσως εδώ για έκπτωση 5 ή 10 δολάρια.

Πως πληρώνω; Παλαιότερα μόνο με πιστωτική κάρτα αλλά πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και Paypal. Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα και δε νομίζω ότι το iherb θα διακινδυνέψει την αξιοπιστία του με τέτοιου είδους θέματα.

Πως να πληρώσω σε ευρώ (ή πως να δω τις τιμές σε ευρώ); Τo iherb μας δίνει μία ακόμα επιλογή ώστε να μας γλιτώσει από μερικά ακόμα ευρουλάκια. Επειδή το νόμισμα του site ήταν αποκλειστικά το δολάριο όταν πληρώναμε η τράπεζα κρατούσε κάτι επιπλέον από τη μετατροπή του δολαρίου σε ευρώ. Όμως στο eu.iherb.com η συναλλαγή γίνεται απευθείας σε ευρώ και είμαστε σίγουροι για το κάθε cent που θα αφαιρεθεί από το λογαριασμό μας. Επιπλέον μπορούμε να βλεπουμε τις τιμές σε ευρώ. Αν δε θυμάστε το παραπάνω link μπορείτε να μπαίνεται στο αρχικό site και πάνω αριστερά στη σημαία να επιλέγετε την ελληνική.

Αυτά για το πολυαγαπημένο μου iherb. Οποιαδήποτε απορία έχετε μη διστάσετε να με ρωτήσετε. Θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε.

Live beautifully...
Odette
Kisses...
dette