4 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες βάφονται

Yπάρχουν γενικά δύο αντιλήψεις για τις γυναίκες που βάφονται σε καθημερινή βάση. Η πρώτη είναι ότι «Δείχνουν καθώς πρέπει, συγκροτημένες και έτοιμες για τη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους». Η δεύτερη είναι ότι «Δίνουν πολύ σημασία στο πως φαίνονται, ενώ θα μπορούσαν να έχουν μία πιο φυσική εμφάνιση»

Λοιπόν, θα ήθελα να ταχθώ υπέρ των γυναικών που επιλέγουν να μακιγιάρονται συχνά. Δεν υποστηρίζω ότι εκείνες που επιλέγουν να είναι φυσικές δεν αξίζουν υπεράσπισης, αλλά εφόσον προσωπικά αγαπώ το μακιγιάζ και καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια να το φέρνω εις πέρας τα πρωινά θα υπερασπιστώ τις make-up lovers συντρόφισσές μου!

4 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες βάφονται (από την Alyssa Mathews)

why-women-wear-makeup-2

1 Αλήθεια, το κάνουμε απλά για τον εαυτό μας.

Εντάξει, μη με κρίνετε αυστηρά. Πραγματικά παραδέχομαι ότι πολλές φορές ο μόνος λόγος που βάφονται οι γυναίκες είναι για να εντυπωσιάσουν τους άνδρες ή τις άλλες γυναίκες. Παρόλα αυτά, τις περισσότερες φορές, μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι το μόνο άτομο για το οποίο μακιγιάρομαι είναι ο εαυτός μου. Όταν είμαι βαμμένη νιώθω όμορφα. Δε νιώθω άσχημη χωρίς αυτό, αλλά μου δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση την οποία που και που τη χρειαζομαι.

2 Είναι όμορφο και δημιουργικό.

Το μακιγιάζ είναι τέχνη. Όταν οι φίλες μου, μου ζητάνε να τις βάψω, νιώθω πραγματικά μία πολύ καλλιτεχνική διάθεση. Όποτε κάνω το μακιγιάζ το δικό μου ή κάποιου άλλου, νιώθω ότι δεν υπάρχουν όρια. Μπορώ να δοκιμάσω διαφορετικές τεχνικές και στυλ χωρίς να φοβάμαι ότι θα πάνε χαμένα, γιατί αν τα κάνω θάλασσα μπορώ απλά να ξεκινήσω ξανά από την αρχή.

3 Διορθώνει πράγματα που δε μπορούμε πολλές φορές να τα διορθώσουμε μόνες μας.

Μία μικρή εξομολόγηση: Έχω απαίσιους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μου. Νιώθω άσχημα γι’ αυτούς από τα 13 μου. Όταν ανακάλυψα τη δύναμη του concealer σοκαρίστηκα γιατί είδα ένα θαύμα. Η περιοχή των ματιών μου φάνηκε πρώτη φορά φωτεινή και ξεκούραστη. Το μακιγιάζ είναι πολύ χρήσιμο όταν βρεθούμε σε καταστάσεις που χρήζουν άμεσης διόρθωσης: σπυράκια, κηλίδες, κοκκινίλες και μαύρα στίγματα. Βάζουμε λίγο makeup και απλά τα ξεχνάμε.

4 Είναι ένας τρόπος να εκφραστείς.

Κάποια κορίτσια επιλέγουν φυσικό look ενώ κάποια άλλα έντονο και σέξι. Σε κάθε περίπτωση εγώ μπορώ να καταλάβω ένα μικρό κομμάτι της προσωπικότητάς τους ή απλά της διάθεσής τους εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα. Δεν είναι γενικός κανόνας, αλλά τις περισσότερες φορές το μακιγιάζ λέει πράγματα για μία γυναίκα που η ίδια δε θα τα πει.

Είναι αυτονόητο ότι κάθε γυναίκα είναι όμορφη ανεξάρτητα από το αν επιλέγει να βάφεται ή όχι. Μη νιώθετε την πίεση να μακιγιάρεστε απλά και μόνο επειδή το κάνουν άλλες γυναίκες. Μη φοράτε μακιγιάζ επειδή πιστεύετε ότι φτάσατε σε μία ηλικία που σας είναι απαραίτητο. Να βάφεστε μόνο επειδή το θέλετε. Κάντε το σαν ένα μέσο έκφρασης και δημιουργικότητας. Αλλά αλήθεια, πως μπορείτε να αντισταθείτε όταν μπαίνετε στα Sephora. Πραγματικά πιστεύω ότι οι πύλες του παραδείσου θα μοιάζουν αρκετά με τις πόρτες των Sephora.

Και για να κλείσουμε, διασκεδάστε με τα προϊόντα μακιγιάζ σας και εφαρμόστε αυτά με τα οποία νιώθετε εσείς άνετα.